خورشت پسته یه غذای اعیانی و شاهانه به حساب می‌یاد و برای مجالس و مراسمات خاص سرو میشه. مواد اولیه خورشت پسته خیلی شبیه به خورش فسنجونه، سینه مرغ، مغز پسته، پیاز، رب انار، زعفران و ادویه از مواد تشکیل دهنده یه خورشت پسته خوشمزه است.

این خورشت ارزش غذایی بالایی داره و بسیار مقوی و خوشمزه است. پستاسیم، کلسیم، مس، سدیم، فسفر، آهن و کلی مواد غذایی و ویتامین دیگه که بخاطر وجود پسته تو این غذا باعث میشه با خوردنش حسابی بدن‌مون رو خوشحال کنیم.

آماده سازی خورش پسته حدود ۳۰ دقیقه زمان می‌بره، اما برای اینکه یه خورش حسابی خوشمزه گیرمون بیاد به حدود ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه انتظار هم نیاز داریم. البته این خورش اگر بیشتر از این روی گاز بمونه بهتر جا میوفته و خوشمزه‌تر هم میشه.

خورش پسته یه غذای اصیل ایرانیه، که اصالت این غذای لذیذ برمی‌گرده به قطب‌ تولید پسته ایران یعنی کرمان. دلیل اینکه اسم خورش پسته، برای ما خیلی آشنا نیست و شاید درست کردن این خورشت در بین عموم مردم خیلی مرسوم نباشه به دلیل گرون بودن این مغز مقوی و خوشمزه از قدیم الایامه وگرنه خورشت پسته، مثل خیلی از غذاهای فرنگی، غذایی تازه به دوران رسیده نیست بلکه غذایی قدمت داره و جوابش رو از لحاظ مقوی و سالم بودن پس داده.

شاید بشه گفت روش اصلی درست کردن خورشت پسته با مغز پسته آسیاب شده است ولی این غذا رو میشه با پسته سابیده نشده یا خلال پسته هم درست کرد. ما در انتهای طرز تهیه خورش پسته با پسته سابیده شده برای چهار نفر، دستور پخت با خلال پسته رو هم آوردیم پس در ادامه با واجارو همراه باشید. امیدواریم که این غذا خوشمزه رو درست کنید و از فوایدش برای سلامت جسم‌تون و از مزه‌ش برای خوشحالی روحتون بهره ببرید.

مواد لازم برای تهیه خورش پسته

  • مغز پسته: 250 گرم
  • گوشت گوسفندی:250 گرم( اگر خواستید از مرغ استفاده کنید، 4 عدد ران مرغ)
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • آبغوره: نصف پیمانه( لیوان فرانسوی دسته دار)
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • زرد چوبه: به میزان لازم
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • زعفران: به میزان لازم
  • روغن سرخ کردنی: به میزان لازم

مرحله اول: آماده کردن پسته و پیاز

برای درست کردن این غذا ما به پسته آسیاب شده احتیاج داریم، اگه پسته تازه در درسترس‌مون باشه که چه بهتر اگر نبود باید از پسته خشک خام استفاده کنیم. با آسیاب کردن مغز پسته کار رو شروع می‌کنیم؛ فقط باید قبل از آسیاب پوست نازک دورش رو ازش جدا کنیم. برای اینکار چند دقیقه مغز پسته‌ها رو می‌ذاریم توی آب گرم بعد به آسانی پوستش گرفته میشه و بعد کاملا پسته‌ها رو آسیاب می‌کنیم مثل حالتی که گردو رو واسه فسجون آسیاب می‌کنیم باید به همون میزان له بشه. توی این مرحله پیاز رو هم رنده می‌کنیم.

مرحله دوم: بار گذاشتن خورش

قابلمه مناسبی که می‌خوایم خورشت پسته رو توش درست کنیم برمی‌داریم و پیاز رنده شده رو با زردچوبه به همراه روغن تفت می‌دیم تا طلایی بشه بعدش گوشتمون رو اضافه می‌کنیم، بعد از اینکه گوشت رو تفت دادیم پسته آسیاب شده رو به موادمون اضافه می‌کنیم و فلفل می‌زنیم و چند دقیقه همه مواد رو باهم تفت می‌دیم بعد آبجوش رو بهش اضافه می کنیم و سه الی چهار ساعت بهش زمان می‌دیم تا روی حرارت کم خوب جا بیوفته.

اگر خواستید از مرغ استفاده کنید قبل از اینکه با پیاز سرخشون کنید برای اینکه بوی زهمش گرفته بشه بذارید با آب روی گاز یه جوش بخوره، بعد از اینکه کف مرغ در اومد، مرغ رو آبکش کنید و بعد به همراه پیاز تفتش بدید و بقیه مراحل دقیقا مشابه چیزیه که گفتیم.

مرحله سوم: اضافه کردن نمک، آبغوره، زعفران و شکر

وقتی که خورشت به زمان جا افتادنش نزدیک شد، نمک و آبغوره رو به خورشت اضافه می کنیم. زعفران رو هم در همین مرحله به مواد اضافه می‌کنیم. تو این مرحله غذا رو مزه می‌کنیم و ترش و شیرین بودنش رو با اضافه کردن و نکردن شکر می‌تونیم مطابق سلیقه‌مون تنظیم کنیم. بعد از تنظیم چاشنی غذا کافیه که خورشت یه قل بخوره تا آماده نوش جان کردن بشه.

نکاتی که باید در تهیه خورش پسته به آن توجه کنید

توی این غذا مقوی به جای آبغوره از رب انار هم می‌تونید استفاده کنید، فقط اگه دوست دارید رنگ خورشت‌تون سبز باشه، توی اضافه کردن رب انار دقت کنید. به میزانی اضافه کنید که غذا فقط طعم بگیره ولی رنگش عوض نشه. ترش و شیرین یا ملس بودن رب انار هم کاملا بستگی به نظر خودتون داره.

به خورش پسته می‌تونید کنجد هم اضافه کنید به این صورت که در زمان آسیاب مغز پسته، 2 الی 3 قاشق غذا خوری کنجد رو هم همراه مغز پسته آسیاب کنید. با اضافه کردن کنجد به غذا، فواید این خورشت بی نظیر رو چند برابر می‌کنید.

از دیگر چاشنی‌های این خورش مقوی گلابه ولی باید به میزانی استفاده بشه که طعم گلاب به طعم خورشت غالب نباشه.

همچنین اگه طعم شوید رو می‌پسندید می‌تونید توی خورشت پسته از شوید هم استفاده کنید به این صورت که در مرحله آخر و قبل از اینکه خورشت رو از روی گاز بردارید بهش شوید تازه خرد شده اضافه کنید و زمانی که مواد با هم یه قل خوردن شعله رو خاموش کنید.

توی خورش پسته می‌تونید به جای فلفل سیاه از فلفل سفید هم استفاده کنید. به جای گوشت گوسفند و مرغ از ماهیچه گوساله هم می‌تونید اضافه کنید. اگه مایلید که ظاهر مغز پسته توی غذا حفظ بشه و نمی‌خواین از پسته آسیاب شده استفاده کنید می‌تونید به این صورت عمل کنید:

بعد از اینکه گوشت و پیاز رو تفت دادید و رنگ گوشت تغییر کرد خلال پسته یا مغز پسته‌هایی که به دو نیم تقسیم کردید رو به گوشت و پیاز اضافه کنید، بعدش یه تفت کوچیک بدید و ادامه مراحل مشابه آموزشیه که گفته شد.

با کم و زیاد کردن مقدار آبغوره و شکر می‌تونید شیرینی غذا رو مطابق با سلیقه و ذائقه‌تون تنظیم کنید.

توی این غذا هم مثل فسجون می‌تونید با اضافه کردن چند تیکه یخ به خورشت به مغز پسته شوک وارد کنید تا روغن بیشتری پس بده و غذای لذیذتری رو در انتها نوش جان کنید.

پسته ایرانی، این مغز خوشمزه و مقوی به خاطر کیفیت خوبش شهرت جهانی داره. برای خرید پسته رو مزرعه میرزا حساب کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *